Over Ons

Fockedeygroup, een familiale onderneming met een verhaal.

Fockedeygroup, een familiale onderneming met een verhaal.

De naam Fockedey staat sinds meer dan 60 jaar synoniem voor autopassie.

Grootvader Roger Fockedey startte in 1955 een exclusieve Citroën concessie. Het zou het begin betekenen van een generatielange liefde voor dit revolutionaire en vooruitstrevende Franse merk. De modellen Traction Avant, ID-DS, SM, GS Deux Chevaux enz, maar vooral de iconische bestelwagen HY & de legendarische Citroën vrachtwagens, vonden meerdere kopers.

Reeds in deze periode ontstond ook de verankerde passie voor oldtimers. Merken als Borgward (Isabella), Morgan, Bentley, Alvis, Berliet, Pandhard et Levassor, MG, Unic, Delage en tal van andere historische automobielmerken passeerden op regelmatige basis de revue.

Naar het voorbeeld van zijn ouders startte Francis Fockedey met dezelfde passie en gedrevenheid, samen met zijn vrouw Susy Van Houdt, in 1984 een eigen Citroën concessie. In de loop der jaren werd de zaak  -het huidige Fockedeygroup-  eveneens een gekend begrip in de markt van speciale bedrijfsvoertuigen.

De voorliefde voor oldtimers werd van vader op zoon doorgegeven. In de collectie schitteren automodellen en –merken als Citroën, Minerva, Unic, Buick en oude vrachtwagens... met een duidelijke knipoog naar vooroorlogse automodellen.

Fockedey Historiek
Fockedey Historie

Anno 2018 blijft Fockedeygroup zich richten tot de oldtimerliefhebber.

Als ervaringsdeskundige treden zij u dan ook graag bij in elk advies (bemiddeling, waardebepaling en expertise), aankoop, verkoop, onderhoud en deskundige herstellingswerken, uitgevoerd volgens de artisanale regels van uw geliefde classic car.

Het Franse automerk Citroën heeft steeds een belangrijke plaats gekend in de familiegeschiedenis. Het openstaan voor nieuwe zakelijke opportuniteiten heeft geleid tot een commerciële samenwerking tussen Fockedeygroup en het Italiaanse Automobili Caselani met Fabrizio Caselani aan het hoofd. Deze laatste is samen met David Obendorfer, de bedenker van TYPE H. Dit is een bouwkit waarmee je elke bestaande Citroën Jumper kan omtoveren tot een moderne versie van het nostalgische model HY van Citroën. Met trots is Fockedeygroup distributeur van deze bodykit voor Noord-Europa. Door hun professionele samenwerking met erkende en lokale partners bieden zij een totaalrealisatie aan van uw project.

old&new

Ook verhuur- en leasing formules met TYPE H zijn bespreekbaar. Heeft u een leuk idee voor een korte of lange termijn? Fockedeygroup is uw partner.

Door hun lange traditie en ervaring vormt Fockedeygroup dan ook een kwalitatieve en gereputeerde partner voor elk CLASSIC CAR- of TYPE H project. Klant is koning hier, waarbij alle mogelijkheden bespreekbaar zijn, steeds op maat en naar uw persoonlijke behoeften en wensen.

Want Fockedeygroup staat voor:

  • Vlekkeloze dienstverlening
  • Jarenlange expertise
  • Artisanale technische kennis
  • Kwaliteitsvolle montage en materialen
  • Samenwerking met erkende professionele partners
  • Aanbod van verschillende TYPE H modellen
  • Totaalrealisatie

En zoals de baseline ‘THE PAST. OUR FUTURE’ het zo mooi omschrijft:  Fockedeygroup staat open voor de toekomst met respect en aandacht voor het verleden. Meteen de glasheldere visie van deze familiale onderneming.

Fockedeygroup, dé partner voor uw project!

Wil je meer informatie over onze diensten?

Wacht dan niet langer en contacteer ons!